Skip to content

Budownictwo wczoraj i dzis : Spröjs House / Visiondivision

2 miesiące ago

332 words

Visiondivision Sprawdź najnowszą pracę Visiondivision.
mieszkalne przedłużenie starego szwedzkiego domu.
Rozszerzanie się na klientów.
smakują w tradycyjnych szwedzkich domach z oknami słupowymi, czy.
spröjs.
w języku szwedzkim zespół postanowił wykorzystać komponent budowlany, wprowadzając.
główne okno słupka jako główną cechę.
Okno słupka staje się centralnym punktem domu, ponieważ pokrywa frontową fasadę i otwiera się w stronę ogrodu, który schodzi w kierunku pobliskiego jeziora.
Więcej zdjęć i więcej o rezydencji po przerwie.
Typowa dla strategii Visiondivision, konstrukcja słupów staje się estetycznym wyrazem, a także funkcjonującą jednostką.
Na przykład firma wytłoczyła słupek do wewnątrz, aby stać się różnymi rodzajami półek.
.
Półki, w których zaprojektowano następnie różne funkcje dla zrelaksowanej i troskliwej atmosfery życia; przestrzeń robocza, miejsce do spotkań i kawy lub śniadania, a także wiele miejsc do przechowywania książek, płyt DVD itp..
wyjaśnił zespół.
Mullion Inside.
Visiondivision Krajobraz pomaga podzielić dom na różne poziomy, górny poziom staje się bardziej rekreacyjny z główną sypialnią i półką na kawę / śniadanie w kolumnie.
Na cienkim, środkowym poziomie dom mieści szafę, do której można dostać się z górnego i dolnego poziomu oraz kominek z miejscem do przechowywania drewna w słupku.
Niższy poziom to więcej pracy związanej z pomieszczeniem do pielęgnacji ubrań i małym domowym biurem w słupku.
Kawiarnia.
Wizja lokalu Dom połączony jest z głównym budynkiem szklanym korytarzem z małymi schodami prowadzącymi do głównej jadalni budynku.
Szklany korytarz służy również jako wejście do dwóch obszarów zewnętrznych; jeden w kierunku jeziora na wschód i jeden w kierunku tyłu budynku dla szwedzkiego słońca w środku lata.
Sekcja domowa.
Visiondivision Architekci: Visiondivision Partnerzy odpowiedzialni: Anders Berensson & Ulf Mejergren Klient: Prywatny wykonawca: JW Byggteknik Lokalizacja: Edsbro, Szwecja Obszar projektu: 30 m2 Rok projektu 2009-2011 Zdjęcia: Clive Jenkins
[patrz też: projekt przychodni, stajnia projekt, dobredomy ]

Powiązane tematy z artykułem: dobredomy projekt przychodni stajnia projekt